Loading...

Ολοκλήρωση Θερινού Σχολείου του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη 16 Ιουλίου 2014

Ολοκλήρωση Θερινού Σχολείου

του Κέντρου για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρώτο Θερινό Σχολείο του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου ο Διευθυντής του Κέντρου Αντώνης Αποστόλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και αγάπη για τη μάθηση να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα του Κέντρου είναι το Θερινό Σχολείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 29 Ιουνίου 2014 και ολοκληρώνεται αυτήν την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα Κρυπτολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Πιθανοτήτων και Θεωρίας Παιγνίων,  Αρχών Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημείας στην Κοινωνία, και Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Φιλοξενούνται στο Οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια συμμετέχοντας, παράλληλα, σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναψυχής και άθλησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αποστόλου

  • Συνολικά περισσότερα από 1.500 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις επιλογής για τα προγράμματα του CTY Greece
  • Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 12 πόλεις της Ελλάδας
  • Από τα επιλέξιμα παιδιά 90 μαθητές Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου παρακολουθούν στα αγγλικά το Θερινό Σχολείο
  • Το 2/3 των συγκεκριμένων παιδιών (60 μαθητές) προέρχεται από δημόσια σχολεία
  • Το ¼ των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα
  • Το ¼ των μαθητών προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη
  • Αξιόλογη συμμετοχή σε μαθητές είχαν η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα.
  • Για το Θερινό Σχολείο επελέγησαν μαθητές από όλη την Ελλάδα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, το Αίγιο, τη Μυτιλήνη, την Καρδίτσα
  • Τα 2/3 των μαθητών έλαβαν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε σχέση με τη λειτουργία του πρώτου Θερινού Σχολείου του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια ο Αντώνης Αποστόλου είπε ότι τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται παραπάνω από ενθαρρυντικά και θετικά. «Είμαστε ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα και σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο αλλά και γιατί δημιουργήθηκε μία νέα σχέση μεταξύ παιδιών που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες και νιώθουν ότι βρήκαν ένα πρόγραμμα ικανό να ανταποκριθεί στα ενδιαφέροντά τους».

Στην ενημέρωση ήταν παρών και ο  SimeonBrodsky, Director του CTYInternational του Πανεπιστημίου JohnsHopkins. «Το πρώτο Θερινό Σχολείο υπερέβη τις μεγαλύτερες προσδοκίες μου» ανέφερε σχετικά. «Είδα πολύ έξυπνα παιδιά να ασχολούνται με ενθουσιασμό με τα μαθήματα, να εμπλέκονται ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία και να καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ύλης. Θεωρώ ότι το Θερινό Σχολείο όπως πραγματοποιήθηκε στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια ήταν η ιδανική εκπαιδευτική εμπειρία».

Εισαγωγή στις Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς. Τα παιδιά κατασκεύασαν και ηλεκτροδότησαν ένα σπίτι.
 
Οι μαθητές του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια ετοιμάζονται για μάθημα ανατομίας σε πνεύμονα ζώου.
 
Οι μαθητές CTY με τους καθηγητές τους κατά τη διάρκεια εκδρομής στον Όλυμπο
 
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Share